Direktlänk till inlägg 16 mars 2009

Var kommer Jesus in i bilden?

Av Rolf - 16 mars 2009 20:41

Jag har inte sagt särskilt mycket om Jesus hittills. Det är  avsiktligt. Jag var tvungen att förklara en del om Gud och Bibeln först. Jag väljer en förklaring som passar allt fler år 2001. Svenskar har i allmänhet ingen kunskap i ämnet.
För verkligt ofattbart länge sedan fanns bara Gud Fader, Jesus och den Helige Ande i himlen. Inte skyn eller rymden, utan himlen. Då höll de något man kunde kalla ett beslutande samman- träde. Skapelsen skulle bli till.   Det kunde uppstå en nödsituation och därför skulle en nödplan finnas från början. Jesus ingick i den planen.
Jorden, människorna och änglarna skapades genom Guds och Jesu  befallning. En av änglarna, en överängel, den allra högsta ängeln, hette Lucifer (Ljusbäraren)  och han ville en dag ha större makt  än den enorma makt han redan hade.  Därför störtades han och drog med  sig 1/3  av alla änglar. Han har fortfarande makt som den ängel han är. Nu kallas han Satan.
När jorden och människorna skapades, sattes människorna i  en lustgård. De fick besked att det fick äta av ALLA TRÄD UTOM ETT. Det  trädet stod mitt i lustgården och hette Kunskapens träd.  Satan kom   då  som orm och talade till dem och framställde Gud som en snål person. Han sade: Får ni inte äta av något  träd? (Vilket alltså är en makalös fräckhet när man betänker att de fick äta av alla träd utom ett!) Han lockade kvinnan att äta och hon gav också åt mannen och han åt.  
Man brukar tala om ett äpple, men i bibeln står bara kunskapens frukt på gott och ont. När de åt av det, medförde det att de  blev  rädda för Gud.        

Jag har förstått att väldigt många människor tror att syndafallet bestod   i  att Adam och Eva hade samlag med varandra.  Men detta var  i n t e  syndafallet.  Om det hade det, vilket är mest sannolikt, så var det ingen synd eftersom de var skapade för att skänkas åt varandra. Det kunde helt enkelt inte vara förbjudet, eftersom Edens  e n d a   förbud gällde frukten på kunskapens träd. Nej det var synden som var olydnaden. Och då blev de  utkörda ur lustgården.
 
1 Mosebok  3:15 och följande
I  femtonde versen lovar Gud att det skall komma  en som skall   råda bot på det söndriga förhållandet, det  som har upppstått genom människornas synd. En annan, lydig Adam ska komma, en som ska söndertrampa ormens huvud. Det är Jesus.
Han var  utsedd i det där sammanträdet före allting. Han ingick i planen och skulle bli räddare.  Jesus  levde redan  tillsammans med  sin Fader i himmelen och nu skulle han födas till jorden och vara människa.  Han  var utan synd och dog som ett offer för människans synd. Sedan väcktes Han ur döden av Gud och for till himlen igen.

I kapitlets början sade jag att du kanske får frågan om du är frälst. Du kanske nu undrar vad frälst och frälsning är.  Att bli frälst är att  genom en överlåtelsehandling bli ett Guds barn och på Jesu förtjänst få komma till himmelen istället för helvetet.
Det är möjligt att du nu ställer en fråga:


Hur gör man?
Jag menar, om man själv för sin privata del vill komma i kontakt med detta som står här.
Jo, det man som en helt vanlig människa behöver göra för att bli räddad  är mycket  enkelt, men ändå så psykologiskt besvärligt för så många.  Det står beskrivet i Nya Testamentet
i Markusevangeliet och Romarbrevet. Det är Nya Testamentets andra respektive sjätte bok.
(titta i registret för Nya Testamentet, som alltid brukar finnas i dess början). Vi tar det i tur och ordning:
Markus 16: vers 15  Och han (Jesus) sade till dem: Gå ut i hela världen och predika evangelium för allt skapat.
vers 16. Den som tror  och bliver döpt, han skall bliva frälst, men den som icke tror, han skall bliva fördömd.
Romarbrevet 10:
vers 9: Ty om du med din mun bekännerJesus vara Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt  honom från de döda, då bliver du frälst.
vers 10: Ty genom hjärtats tro bliver man rättfärdig , och genom munnens bekännelse bliver man frälst.
Själva principen för allt vårt umgänge med Gud hittar man i Jakobs brev, som är den tredje boken från slutet i hela Bibeln.  Jakob 4:8 Nalkas Gud så skall Han nalkas eder.


Vi hörs!  Rolf 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rolf - 4 maj 2009 17:55

Det finns ju en berömd monolog skriven av William Shakespeare, där prins Hamlet leker med tanken på självmord. Han har fått veta att hans far, kung Hamlet den äldre, har mördats av den nuvarande kungen, Claudius. Jag förkortar. - Ska man stå ut med l...

Av Rolf - 23 april 2009 12:05

Jag sade vid ett tillfälle att du kanske får frågan om du är frälst. Du kanske nu undrar vad frälst och frälsning är.  Att bli frälst är att  genom en överlåtelsehandling bli ett Guds barn och på Jesu förtjänst få komma till himmelen istället för hel...

Av Rolf - 12 april 2009 16:26

Jesus HAR uppstått!! - "Försök inte med mej!"- "Jo jag vill  faktiskt försöka med just dej!" Jag hörde på en predikan i radio idagPredikanten sa något om att hanått fram till (tron på) den levande KristusMan kan ske går omkring och har en nästan fär...

Av Rolf - 7 april 2009 19:34

När jag var barn talade man oftast om baciller, när det handlade om sjukdom. Ibland sa man bakterier.  Efter vad jag tycker mej ha förstått så är en bacill en sorts bakterie. Vissa sjukdomar kunde bekämpas med sulfapreparat. Efter något antal år kom ...

Av Rolf - 13 mars 2009 15:15

Jag har  tänkt så här.   Det kanske inte  ä r   t ä n k t  att vi ska kunna fatta sådana här saker som evigheten ochliknande, med vår mänskli- ga hjärna, så länge vi vandrar här.  Våra hjärnor sägs ju ha outnytt- jade resurser, enligt vetenskapsmänne...

Ovido - Quiz & Flashcards